Sfaturi pentru a crește numărul de vânzări în ecommerce

Creare Magazin Online

Sfaturi pentru a crește numărul de vânzări în ecommerce

Fiecare posesor al unui magazin online își dorește să aibă cât mai multe vânzări, dar cum poți crește numărul lor? În primul rând, ar trebui să te asiguri că ai ales cea mai bună platformă pentru construirea magazinului tău. Iar din acest punct de vedere, îți recomandăm să ne alegi pe noi. Apoi, în acest articol vei găsi mai multe sfaturi ce te pot ajuta să obții mai multe vânzări cu magazinul tău online.

Pune-le în practică iar astfel sigur vei reuși să crești numărul de vânzări pe care magazinul tău online le înregistrează. Iată care sunt acestea:

Fii sincer în strategia ta de marketing

Majoritatea antreprenorilor au tendința de a-și lăuda produsele mai mult decât este necesar, ceea ce poate afecta imaginea produselor comercializate. Clienții apreciază mult mai mult reclamele sincere, chiar dacă acestea nu includ numeroase complimente aduse produselor sau serviciilor oferite.

Fii onest, nu utiliza hiperbole ori de câte ori ai ocazia și vorbește cu sinceritate despre produsele tale. Cu siguranță această strategie va fi apreciată și îți va aduce mai multe vânzări.

Folosește extensiile pentru anunțuri

Dacă Google Ads reprezintă unul dintre serviciile utilizate de tine pentru promovarea magazinului tău, atunci ai putea avea în vederea utilizarea extensiilor. Acestea au ca efect creșterea ratei de click a anunțului tău, ceea ce îți poate aduce și mai multe vânzări. Folosește-te și tu de această practică și ne vei mulțumi mai târziu.

promovare google ads

Prezintă recenzii reale de la clienți

Feedback-ul clienților nu a fost niciodată mai important decât este astăzi. Drept urmare, nu ar trebui să eziți în a cere clienților tăi mulțumiți să își împărtășească experiența și cu alții. Este o strategie de vânzări care dă roade, așa că ar trebui să investești în colectarea de recenzii reale de la clienții tăi pe care mai apoi să le afișezi pe site-ul magazinului tău online.

De asemenea, rețelele de socializare dar și Google oferă o secțiune de recenzii pentru paginile publice, așa că ar trebui să îți încurajezi clienții să lase un feedback acolo. Astfel, cu cât mai multe persoane îți laudă produsele sau serviciile, cu atât mai ușor îți va fi să convingi și alte persoane să cumpere de la tine.

Sfaturi pentru a crește numărul de vânzări în ecommerce

Creează un sentiment de urgență

Este important să fii sincer și transparent atunci când vorbești despre produsele tale, dar asta nu te împiedică să creezi un sentiment de urgență pentru a-ți convinge clienții potențiali să cumpere de la tine chiar acum.

De regulă vizitatorii răspund pozitiv la stimulentele care creează un sentiment de urgență, de la ofertele speciale cu timp limitat sau până la produse în ediție limitată. De asemenea, ai putea stimula vizitatorii să cumpere imediat, oferind în schimb transport gratuit sau chiar o reducere.

Oferă o garanție de rambursare a banilor

Un factor puternic în decizia unui consumator de a cumpăra sau nu este aversiunea la risc. Nimeni nu își dorește să sufere o anumită pierdere, motiv pentru care ar trebui să alungi acest sentiment, oferind o garanție de rambursare a banilor. Cu cât garanția este mai credibilă, cu atât cresc șansele de a obține mai multe vânzări. Asta deoarece clienții vor ști că în cazul în care produsul comandat nu se ridică la nivelul așteptărilor sale, dacă ajunge defect sau dacă există orice altă problemă, produsul poate fi returnat fără probleme.

Simplifică metodele de plată

Foarte multe dintre coșurile de cumpărături abandonate au în spate același motiv: dificultatea de a plăti. Drept urmare, ar trebui să depui toate eforturile necesare pentru a elimina pașii inutil din procesul de plată, simplificând această procedură cât mai mult cu putință. Evită câmpurile inutile din formulare și cere doar datele strict esențiale, iar astfel numărul de vânzări va crește!

De asemenea, ar trebui să pui la dispoziția clienților cât mai multe opțiuni de plată.

Investește în imagini de calitate a produselor

O imagine face cât 1000 de cuvinte și oricât de important ar fi conținutul în strategia ta de marketing, imaginile de calitate pot face diferența. Acesta este motivul pentru care ar trebui să investești în fotografii de produs de cea mai bună calitate, deoarece astfel clienții vor putea analiza produsele tale în cele mai mici detalii, pentru a se convinge dacă este ceea ce își doresc sau nu.

În plus, o imagine de calitate inspiră încredere și poate influența pozitiv decizia de cumpărare.

Acestea sunt așadar cele mai importante strategii care te pot ajuta să crești numărul de vânzări  pe care magazinul tău online le obține. Pune-le în practică și sigur nu vei regreta.

Adauga comentariu

Ține legătură cu noi

Vrei să lansezi un magazin online însă nu ai nici cea mai vagă idee cum să începi?

Hai pe rețelele sociale să vezi ce putem face împreună!