De ce este important să ai un magazin online responsive

Creare Magazin Online

Află de ce este important să ai un magazin online responsive și cum te poate ajută în creșterea vânzărilor.

Ascensiunea dispozitivelor mobile este mai mult decât evidentă. Cu toții avem cel puțin un telefon mobil inteligent pe care îl folosim aproape pe tot parcursul zilei. Totul s-a mutat pe smartphone-uri, iar acestea par să fi câștigat lupta împotriva laptopurilor, majoritatea oamenilor preferând să se rezume la folosirea telefonului.

website responsive

Un website responsive are abilitatea de a-și adapta aspectul în funcție de rezoluția ecranului cu care este dotat dispozitivul folosit pentru accesarea sa. Iar dat fiind faptul că dispozitivele mobile predomină în ceea ce privește topul gadgeturilor folosite pentru cumpărături online, nu mai încape îndoială că ar trebui ca și magazinul tău să fie responsive.

Facem poze, le folosim pentru a naviga pe internet, pentru apeluri, pentru a scrie mailuri, pentru a socializa și totodată deseori joacă rolul camerei video pentru cei care creează conținut pentru YouTube.

De asemenea, facem tot mai des cumpărături folosind telefonul mobil. Drept urmare, magazinul tău online ar trebui să fie cât mai ușor de accesat pe dispozitivele mobile. Iar pentru a te convinge, îți prezentăm 5 motive ce sigur te vor pune pe gânduri:

Un magazin online responsive este mai rapid

Un prim motiv pentru care ar trebui să faci magazinul online responsive este faptul că în acest fel va fi mai rapid, ceea ce reprezintă un avantaj major.

O viteză mică de încărcare, pe care magazinele neprietenoase cu dispozitivele mobile o au de obicei, va determina vizitatorii să-ți părăsească magazinul, deoarece multora dintre ei le lipsește răbdarea.

Conform statisticilor, dacă magazinul tău online nu se încarcă în mai puțin de 3 secunde, cel mai probabil că mai bine de jumătate dintre vizitatori vor închide pagina și vor căuta un alt magazin online.

Astfel, un site web cu design responsive se va încărca întotdeauna mai repede și va îmbunătăți experiența utilizatorului, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

magazin online responsive

Vei obține poziții mai bune în listele motoarelor de căutare

Google pune foarte mult accent pe caracterul responsive și pe experiența vizitatorilor, drept urmare, va alege să includă printre primele rezultate doar site-uri ce pot fi accesate cu ușurință de pe telefonul mobil și care sunt ușor de folosit de pe acestea.

Mai mult decât atât, cel mai mare motor de căutare apreciază mai mult site-urile cu un design responsive, așa că optarea pentru acest tip de design va îmbunătăți cu siguranță clasarea site-ului tău în lista de rezultate.

Google

Nu costă mult

Te poți gândi că te va costa prea mult introducerea unei versiuni pentru dispozitivele mobile, însă adevărul este cu totul altul.

Uneori este suficient să alegi corect platforma folosită pentru crearea magazinului tău online sau framework-ul in sine, iar astfel vei avea parte și de o versiune adaptată pentru smartphone-uri. La VEO Shopping App utilizam framework-ul Bootstrap v5.0 pentru crearea temelor magazinului tau online, framework cunoscut drept „the world’s most popular framework for building responsive, mobile-first sites”.

Odată implementat designul responsive, nu există alte lucrări de întreținere, deci nu vor exista nici costuri ulterioare.

Vei avea mai multe vânzări

În final, efortul de a obține o versiune responsive a magazinului tău online îți va fi răsplătit cu mai multe vânzări. Toate aceste beneficii prezentate mai sus vor avea ca efect creșterea numărului de clienți, ceea ce fără dar sau poate îți va demonstra că a meritat efortul de a obține un magazin online 100% responsive.

Acestea sunt, așadar, câteva dintre cele mai importante motive pentru care este absolut necesar ca și magazinul tău online să fie responsive.

Adauga comentariu

Ține legătură cu noi

Vrei să lansezi un magazin online însă nu ai nici cea mai vagă idee cum să începi?

Hai pe rețelele sociale să vezi ce putem face împreună!