Cele mai bune 6 metode pentru a crește rata de conversie

Creare Magazin Online

Fiecare proprietar de magazin online își dorește să obțină o rată de conversie cât mai bună, astfel încât să poată crește numărul de vânzări. Dar cum poți face asta? Ei bine, acesta reprezintă subiectul pe care îl vom aborda în rândurile următoare.

Astfel, dacă te întrebi cum poți crește rata de conversie a magazinului tău online, atunci acest articol îți va oferi toate recomandările de care ai nevoie. Iată ce ar trebui să faci:

Pune un chat live la dispoziția clienților

Înainte dar și în timpul procesului de achiziție, clienții se pot confrunta cu diferite probleme sau pot avea anumite curiozități. Un chat live îi poate ajuta să găsească răspunsurile la întrebările pe care le au, dar și să primească ajutor pentru finalizarea comenzii. Iar asta va crește în mod considerabil rata de conversie.

Investește într-un astfel de instrument și asigură-te că există un om mereu disponibil să răspundă la mesaje și fără dar sau poate nu vei regreta asta, deoarece se va simți în ceea ce privește numărul vânzărilor, ce sigur va fi în creștere.

Cele mai bune 6 metode pentru a crește rata de conversie

Nu ignora coșurile abandonate

Coșurile abandonate reprezintă cea mai mare provocare a magazinelor online. Cu toate acestea, nu ar trebui ignorată, deoarece prezintă un oarecare potențial de creștere a vânzărilor.

Chiar dacă pentru multe magazine această rată de abandon a coșurilor de cumpărături poate fi undeva peste 70%, asta nu înseamnă că acei clienți sunt complet pierduți.

Odată ce au arătat intenția de a cumpăra, înseamnă că acei clienți sunt totuși dispuși să îți comande produsele, doar că au întâmpinat o problemă anume. Descoperă care este acea problemă și rezolv-o. Trimite un mail celor care au abandonat coșul și află care sunt motivele pentru care au decis să facă asta.

Statisticile spun că un mail trimis la 3 ore de la abandonarea coșului are o rată de deschidere de 40%, în timp ce rata de click este de 20%. Iar 10% dintre ei vor cumpăra produsele uitate în coș. Profită și tu de această șansă de a-ți recupera potențialii clienți!

Cele mai bune 6 metode pentru a crește rata de conversie

Asigură-te că magazinul tău online este ușor de folosit de pe telefon

Dacă ai analizat statisticile de trafic ale magazinului tău, ai observat probabil că marea majoritate a vizitatorilor îți accesează magazinul folosind un telefon mobil. Drept urmare, ar trebui să te asiguri că magazinul tău online poate fi folosit cu ușurință de pe telefonul mobil.

În acest mod vei putea crește și rata de conversie a magazinului tău, ceea ce îți va demonstra că eforturile au fost bine meritate.

Creează descrieri detaliate ale produselor

Descrierea produselor tale este foarte importantă nu numai pentru SEO, ci la fel de mult poate influența și rata de conversie. Fiecare client își dorește să aibă parte de cât mai multe informații despre produsul pe care doresc să îl cumpere, iar acestea ar trebui să se regăsească în descrierea de produs numaidecât.

Oferă date tehnice despre produsele tale, spune-le cum pot fi ele folosite și care sunt avantajele acestora. Mai mult decât atât, ai putea include chiar și un video cu prezentarea produsului, iar clienții îți vor fi recunoscători, crescând astfel rata de conversie.

Folosește imagini de calitate

Vizitatorii tăi nu pot atinge produsele pe care le vinzi iar de aceea ar trebui să te asiguri nu numai că le pui la dispoziție o descriere cât mai detaliată, dar și imagini de o calitate cât mai bună.

Imaginile de calitate îi vor ajuta să își facă o idee mai clară asupra calității produsului dorit, iar astfel se vor decide mai ușor să cumpere.

Cele mai bune 6 metode pentru a crește rata de conversie

Prezintă recenzii ale clienților

Asigură-te că există posibilitatea de adăugare a recenziilor pentru produsele pe care le vinzi. Mai mult decât atât, ar trebui să-ți încurajezi clienții să lase recenzii. Iar asta deoarece mai bine de 60% dintre vizitatori citesc recenziile, iar dacă acestea sunt afișate în mod clar pe paginile produselor pe care le vinzi, vânzările online vor crește cu până la 18% sau chiar mai mult.

Permite-le clienților să adauge recenzii și chiar imagini cu produsele comandate, iar astfel nu vei avea decât de câștigat.

Cele mai bune 6 metode pentru a crește rata de conversie

Acestea sunt, așadar, cele mai importate 6 metode prin care poți crește rata de conversie a magazinului tău online. Încearcă-le și tu și cu siguranță vei reuși să obții mai multe vânzări ce vor crește în mod automat și veniturile pe care ți le aduce magazinul tău online.

Adauga comentariu

Ține legătură cu noi

Vrei să lansezi un magazin online însă nu ai nici cea mai vagă idee cum să începi?

Hai pe rețelele sociale să vezi ce putem face împreună!